Izleti NP Brijuni

VELIKI BRIJUN

Autohtono raslinje, izvanredno očuvana mediteranska makija, livade na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari, aksisi i mufloni... dio su brijunskog krajobraza i izletničkog programa koji se djelimice realizira turističkim vlakom.

Vlakom se posjećuju od centra otoka udaljeni arheološki lokaliteti; zaljev Verige s ostacima rimske vile rusticae iz I st.n.e.  kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi.
Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16 st. te mala gotička crkva Sv. Germana iz 15.st. sa stalnom izložbom kopija fresaka i glagoljskih spomenika Istre također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.

NOVO - od 1.1. 2013. posjetiteljski program obogaćen je posjetom BRIJUNSKOM MEDITERANSKM VRTU
Brijunski vrt predstavlja vrtnu atrakciju unutar Nacionalnoga parka. Vrt je osnovan 2007. godine na području bivšega šumskoga rasadnika,  na površini od 17 000 m2.
Brijunski vrt, na posebno dizajniranim plohama, danas udomljuje 169 vrsta različitih autohtonih biljaka i egzota koje su obilježene pločicama s QR kodovima za dodatne informacije o pojedinim biljkama.

Obilazak otoka Veliki Brijun u trajanju od 4 sata realizira se u pratnji vodiča na hrvatskom, talijanskom, njemačkom, ruskom i engleskom jeziku.
Na otok je dozvoljeno dovoditi pse (obavezno ih voditi na uzici) no psima NIJE dozvoljen ulaz u zatvorene prostore (vlak, muzeji) i Safari park.

Obavezna najava i rezervacija izleta na tel. +385 (0) 52 525 883 i 525 882, na e-mail izleti@brijuni.hr ili u poslovnici NP Brijuni u Fažani. Od početka studenog do konca ožujka izleti se organiziraju na upit, dogovorom s djelatnicima/ama Službe za izletnički turizam.

 

Cjenik Izletničkog programa "Veliki Brijun" za 2018. godinu

 

OSTALO

SV. JEROLIM

Program posjećivanja obuhvaća mogućnost prihvata individualnih i grupnih posjeta uz cjelodnevni boravak i kupanje. Dozvoljeno je pristajanje i vožnja akvatorijem oko otoka za plovila malog gaza uz plaćanje naknade prema važećem cjeniku. Plovilima pravnih i fizičkih osoba za prijevoz posjetitelja na otok Sv. Jerolim, dozovljeno je pristajanje bez prethodne najave uz plaćanje naknade za boravak, neposredno na otoku, ovlaštenoj osobi Javne ustanove.

KOZADA (KOTEŽ)

Program posjećivanja otoka obuhvaća cjelodnevni boravak i kupanje posjetitelja. Dopušteno je pristajanje na otoku za plovila malog gaza bez predhodne najave i bez plaćanja naknade.