Staza dobrih vibracija

Staza dobrih vibracija pješačka je i biciklistička staza za samostalno razgledavanje posebno odabranih lokacija koje pružaju prostor za opuštanje, razmišljanje o ljepoti, vedrini, ljubavi i dobrim osjećajima s ciljem pozitivnog odmicanja od svakodnevnice.

Mjesta koje se ne mogu opisati već se trebaju doživjeti. Mjesta tako čarobna, a stvarna, čiju ljepotu svatko drugačije doživljava. Sjednite, opustite se i prepustite divnim osjećajima sreće, ispunjenosti, ljubavi i slobode. Otkrijte čaroliju Fažane i Brijuna kakvu još niste doživjeli...

Stazu dobrih vibracija čini osam posebno odabranih lokacija, tri u Fažani i pet na Velikom Brijunu, na kojima su postavljene umjetničke klupe, ležaljke, ljuljačke, info ploče koje otkrivaju posebnosti lokaliteta  te zvukovi prirode, glazba klavira i klapske pjesme koja upotpunjuje trenutak.

Fažanske lokacije mogu se razgledati u svako doba, bez najave i naplate. Za NP Brijuni potrebna je prethodna najava i plaćanje ulaza u park.


FAŽANA

PRIČE S FERALA
Duž  fažanskog lukobrana elegantno šeće. Protegnuvši se lijeno,  pozdravlja sunce na zalasku, topli kamen,  miris soli, osunčane mreže i žagor galebova...  I u smiraj dana, uz klapsku pjesmu,  poziva na odmor misli s panoramom Fažane na dlanu!                    (Mačka)

SREDNJOVJEKOVNI DRAGULJ U TIŠINI MASLINIKA
U tišini maslinika, srednjovjekovna crkvica Sv. Elizeja poziva na  sanjarenje uz preludij klavira i akorde gitare.

NA SPOJU IZVORA I MORA
Nad vodom se vide kako lete vretenca i galebovi. U proljeće moguće je sresti poneku žabu i bezopasnu bjeloušku. I dok vodomar s grana budno osmatra ribe u vodi, zbog mnoštva kukaca, u večernjim satima vidimo  šišmiše u lovu.


VELIKI BRIJUN

SAFARI PARK
Doživite Safari park iz drugačije perspektive i zavrtite energiju na klupi s pogledom od 360°.
Uživajte okruženi morem s jedne strane i životinjama s druge.

ŠUMA
Osluhnite tišinu i prepustite se šumskim notama: čarobnom ptičjem pjevu i lišću u krošnjama stoljetnih stabala.

BAZILIKA SV.MARIJE
Osjetite duh daleke prošlosti. Uživajte u pogledu na jedan od najfascinantnijih arheoloških lokaliteta koji je pružao mir i utočište davnim bizantskim kamenoklesarima i srednjovjekovnim templarima.

UVALA DOBRIKA
Zaljuljajte se između mora i neba. Neka vam prostranstvo plavetnila i brijunskih otočića oduzme dah.

VIDIKOVAC
Osjetite energiju vremena Kupelwieserovih Brijuna na stoljetnom vidikovcu jedinstvene konstrukcije. Osjetite mir i sačuvajte sjećanje očaravajućeg vidika.

Cjenik izleta Staze dobrih vibracija na Velikom Brijunu
    VII i VIII mjesec    Vi i IX mjesec    IV, V i X mjesec
Individualci odrasli    210 kn    200 kn    170 kn
Djeca od 4 do 14 godina    105 kn    100 kn    85 kn

Izlet uključuje povratni transfer brodom iz Fažane za Veliki Brijun i najam bicikle na 3 sata. Informacije i rezervacije na izleti@np-brijuni.hr, telefonom +385 (0) 52 525 883 i +385 (0) 52  525 882 ili u poslovnici NP Brijuni u Fažani (Brionska 10).

 Brošura STAZA DOBRIH VIBRACIJA