Crkva sv. Ivana Apostola

Smještena unutar mirnog lokalnog groblja, Crkva sv. Ivana Apostola skromna je, ali dirljiva točka prepoznavanja za hodočasnike i putnike Camina. Ova slikovita jednobrodna crkva je bez apside i s lopicom i preslicom na jedno zvono.  Njezina jednostavnost, kako iznutra tako i izvana, govori o vječnom duhovnom miru.
Unatoč svojoj jednostavnosti, i vanjski i unutarnji dio crkve zrače vječnim mirom. Crkva je prošla značajnu rekonstrukciju početkom 20. stoljeća, tijekom koje su elementi iz njezinih ranijih faza uklonjeni. Iako njezin izvorni izgled ostaje tajna, široko se vjeruje da je izgrađena u 16. stoljeću. Danas je unutrašnjost Crkve sv. Ivana Evanđelista ukrašena s tri oltara. Posebno je značajno da su nakon restauracije slike bočnih oltara pažljivo vraćene na njihove izvorne lokacije, čime se očuvala osjećaj povijesne kontinuiteta i suština crkve.
Godine 2018. fasada je modernizirana ugradnjom novih vrata i prozora, spajajući povijesni šarm crkve s suvremenim poboljšanjima. Ova besprijekorna integracija prošlosti i sadašnjosti čini Crkvu sv. Ivana Evanđelista vrijednom zaustavljanja za sve koji prolaze svetim putovima Camino de Santiago.

Skip to content