17.10.2014 00:00 - 26.10.2014 00:00
DANI GLJIVA I ORADA
17. – 26.10.2014.
U Puli, Fažani, Vodnjanu i Ližnjanu održat će se od 17. do 26. listopada manifestacija Gastro jesen južne Istre. Gastro jesen na meniju nudi gljive i orade i to u cijelom nizu ugostiteljskih objekata koji pripremaju obroke po popularnim cijenama. Cijene su popularne – dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120. Novo druženje u sklopu Gastro jeseni južne Istre zakazano je za 14. do 23. studenog.
RESTORANI
MARINA, Trg Stare škole 2, Fažana
tel.++385 (0)52 52 10 71
mob. ++385 (0)99 20 04 540
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Krem juhaod gljiva Punjeni ravioli sa tri vrste sira u umaku od gljiva | Mix gljive na žaru Teleći medaljoni u umaku od gljiva sa prilogom Desert |
Orade: | Riblja juha Riblji file u malvaziji | Riblja pašteta Orada u škartocu Desert |
PLAVI, Trg Sv. Kuzme i Damjana 2, Fažana
tel.++385 (0)52 52 17 85, ++385 (0)52 35 31 07
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Krem juha od gljiva Palenta sa šugom od gljiva | Rižoto sa gljivama Pureći medaljoni u umaku sa gljivama, prilog Desert |
Orade: | Riblja pašteta Orada na žaru sa blitvom na dalmatinski | Riblja juha Orada na žaru sa prilogom Desert |
KONOBE
FASANA, Riva 8, Fažana
tel.++385 (0)52 52 08 54, ++385 (0)95 85 58 134
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Krem juha od gljiva Medaljoni u umaku od gljiva | Carpaccio od vrganja Medaljoni u umaku od gljiva |
Orade: | Carpaccio od orade Orada na žaru sa prilogom blitva krumpir Orada u umaku od bijelog vina | Carpaccio od orade Fileti orade u umaku od vrganja |
FERAL, Boraca 11, Fažana
tel.++385 (0)52 52 00 40
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Orade: | Orada sa prilogom Desert-dnevni | Morska salata Orada sa prilogom Desert |
NAVETTA, Dragonja 116,Valbandon
tel.++385 (0)52 52 13 31 ++385 (0)52 52 25 63
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Carpaccio od gljiva Pljukanci s gljivama | Carpaccio od gljiva Juha od gljiva Pljukanci s gljivama |
Orade: | Carpaccio od orade Fileti od orade s prilogom | Carpaccio od orade Juha riblja Filet od orade s prilogom |
STARA KONOBA, Trg Stare škole 1, Fažana
tel.++385 (0)52 52 18 10, ++385 (0)98 41 42 56
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Krem juha od gljiva Pljukanci sa pršutom i gljivama | Krem juha od gljiva Svinjski medaljoni sa gljivama Štrudla od jabuka sa sladoledom od cimeta |
Orade: | Carpaccio od orade Filet orade sa umakom od malvazije | Carpaccio od orade Orada na žaru sa krumpirom na dalmatinski Semifredo lješnjak |
ULIKA, Ruže Petrović 76, Fažana
tel. ++385 (0)98 36 72 69
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Juha od gljiva Rižoto sa gljivama | Namaz od gljiva ili juha od gljiva Medaljoni sa gljivama, prilog Panakota |
Orade: | Juha riblja Orada na žaru sa prilogom | Juha riblja ili riblja pašteta Orada na žaru sa prilogom Panakota |
BISTRO
VALA, Mala vala 38, Valbandon
tel.++385 (0)52 52 00 28, ++385 (0)98 94 03 563
Meni za 80,00kn (2 slijeda + čaša vina i vode) | Meni za 120,00kn (3 slijeda + čaša vina i vode) | |
Gljive: | Krem juha od gljiva (vrganji) Seljačka terina (teleća rebra, svinjski lungić i domaće kobasice sa povrćem i gljivama po čripnjom Kolač | Krem juha od gljiva (vrganji) Tris (njoki, fuži i pljukanci u umaku od gljiva i šparuga) Seljačka terina (teleća rebra, svinjski lungić i domaće kobasice sa povrćem i gljivama po čripnjom Kolač |
Orade: | Riblja juha Pečena orada sa krumpirom i povrćem Kolač | Riblja juha Rižoto od ribe i morskih plodova Pečena orada sa krumpirom i povrćem Kolač |